Åk på skolresa till Barcelona

Barcelona är ett utmärkt resmål för en skolresa. Här snackar vi nämligen om en stad som har precis allt och dessutom lite till som krävs för att en skolresa ska kunna anses vara genomförd på ett tillfredsställande och lyckat sätt. Barcelona är provinshuvudstad i den spanska provinsen Katalonien och kan erbjuda er allt från fantastiska sandstränder till kultur, historia, shopping och en helt galen aveny med levande statyer. Vi tänkte ägna detta lilla blogginlägg åt att peka på ett antal av alla de många fördelar som Barcelona har när det handlar om frågan om vart man ska åka någonstans när det börjar dra ihop sig till en skolresa. En grupp av elever som ska ge sig iväg på en skolresa kan nästan inte hitta ett bättre resmål än just Barcelona. Har ni lyckats skramla ihop pengar till en skolresa så är vårt tips alltså att ni tar och kikar lite extra på Barcelona. Här kommer ett gäng med tips på sevärdheter.

Sagrada Familia
Sagrada Familia är katalanska och betyder ”den heliga familjen”. Det handlar om en jättekyrka som man har hållit på och byggt på i över 100 år och ännu så är kyrkan långt ifrån färdigbyggd. Barcelonas kände son Antoni Gaudi var mannen som låg bakom denna grymt stora kyrka och det är fortfarande hans ritningar som man följer under byggets gång. Missa inte Sagrada Familia.

Parcguell

Parc Guell
Antoni Gaudi har även designat denna helt fantastiska park som är högt belägen med en grym utsikt över Barcelona. Parc Guell är väldigt stor och liknar inget annat med sina naturliga former, spiralformade torn, trappor och jättelika ödlor. Dessutom är många partier i parken fyllda med mycket vacker och fantasifull mosaik. Rekommenderas ett besök helt klart.

Stränderna
Barcelona är en stad som alltid levt i symbios med havet och som ett resultat av detta ”äktenskap” så finns det helt naturligt en lång strandremsa som består av helt fantastiska sandstränder som bara inbjuder dig till sol och bad. Passa på att njuta av några sköna timmar på beachen när ni ändå är i Barcelona.

Dessutom…
… så får vi inte glömma att tipsa om den gigantiska fotbollsarenan Camp Nou, den långa gatan La Rambla med alla sina levande statyer, den gamla gotiska stadsdelen, all shopping, mysiga restauranger och… Äh, åk på skolresa till Barcelona så får ni själva uppleva denna fantastiska stad på riktigt.