Åka luftballong på klassresan

Många gillar flygplanstransport, skulle vilja hoppa bungyjump och kanske åka helikopter, men en luftupplevelse som sticker ut är att åka luftballong, att glida fram i naturen helt ljudlöst. För inte nog med att man slipper ljudet från reamotorer, eftersom man färdas exakt i vindens hastighet blir effekten att den lilla korgen under luftballongen befinner sig i en helt vindstilla miljö. Vill er klass åka på en miljövänlig, annorlunda och helt fantastisk skolresa är en tripp med luftballong given. En riktig höjdare, helt enkelt.

Redan 1670 fanns planer på hur man skulle kunna transportera sig med hjälp av en ballong och under slutet av 1700-talet genomfördes bemannade ballongfärder. Principen är att innehållet i ballongen, vare sig det är gas eller varmluft, ska vara lättare än den omkringliggande luften och därför sväva. I modern tid, när materialet i ballongen är extremt lätt och det finns smidiga gasolbrännare är det enklaste sättet att få upp ballongen helt enkelt att värma upp vanlig luft i den.

Men är det inte farligt då? Nej, inte särskilt. Luft är ett riskfritt drivmedel och de brännare man använder är mycket säkra. Detsamma gäller för materialen i ballongen och korgen. På de höjder luftballonger färdas finns inte särskilt många faror och de piloter som jobbar med detta är erfarna och välutbildade. Det är betydligt större risk att skadas om ni väljer att åka buss, bil, tåg eller cykel på er klassresa.

Den största risken är att ni inte får ihop pengarna till resan för även om man bara svävar uppe i det blå i någon timme så kostar det rätt mycket att få upp en hel skolklass. Så har ni tänkte att åka luftballong med klassen kan det vara klokt att så snart som möjligt se över finanserna och planera för nya intäkter.

Det finns många sätt att tjäna pengar till en klassresa, genom att förslagsvis sälja något eller utföra tjänster någon vill betala för. Ta en dialog med skolan, kommunen eller någon av de stora arbetsgivarna på orten. Eller ta kontakt med DelikatessKungen. Då får ni en samarbetspartner med stor erfarenhet av insamling till skolresor.

Sälj DelikatessKungens lättsålda produkter till företag och/eller privatpersoner och få en del av vinsten. Ersättningen är nämligen helt provisionsbaserad så ni förbinder er inte till någonting utan bestämmer själva hur mycket ni ska jobba, och därigenom indirekt hur mycket ni ska tjäna.