Hyr stugor på skolresan

Att en skolklass på skolresa är så många personer är en faktor att förhålla sig till, särskilt när det kommer till boendet. En familj eller några kompisar kan hitta sista-minuten-resor med kort varsel, inte minst om de är flexibla kring resmål och andra förutsättningar, men en grupp med 25 elever och några vuxna kan inte inkvarteras vartsomhelst.

En möjlighet är att bo i stugor. Lite friare än hotell, och mycket rejälare än tält. Man stör och störs mindre än om man bor nära inpå andra människor, vilket känns bra oavsett om man är den störda eller störande parten. Barn och ungdomar i grupp låter en del helt på egen hand, och vill kunna stimma och spela musik utan att riskera att bli avhysta.

Stugor finns inte överallt, men på väldigt många platser, oavsett vart i landet ni vill åka på skolresa. De flesta campingplatser hyr ut stugor för de gäster som inte kan eller vill ha med sig tält eller husvagn. Men det finns också renodlade stugbyar där stugor i olika storlekar är enda boendealternativet. På nätet finns söktjänster för den som vill hyra stugor, som Stugguiden och Stugnet.

Förutom enskildheten har stugor en stor fördel till. Oftast finns matlagningsmöjligheter i hyrstugor, vilket gör att ni kan pressa ner matbudgeten på klassresan genom att handla i matbutiker istället för på restaurang. På det sättet får man äta det man vill till lägsta möjliga pris. För det är såklart dyrare att bo i stuga än i tält, men det är det värt när markens ojämnheter skär in i ryggen genom liggunderlaget och regnet tar sig genom tältduken klockan halv fem på morgonen.

Men hur ni väljer att bo på skolresan kan ju också styras av klasskassans storlek. Mer pengar ger större valfrihet. Behöver ni pengar kan ni alltid starta en försäljning ihop med DelikatessKungen, som i snart 30 år jobbat ihop med skolklasser, idrottsklubbar och föreningar som sålt företagets produkter. DelikatessKungen tillhandahåller delikatesserna, ni säljer dem och delar på vinsten.

Varorna det gäller är bl a belgiska chokladpraliner, dragerade mandlar och ekologisk olivolja. Gemensamt för alla DelikatessKungens produkter är att de är av hög kvalitet och inte går att köpa i butik. DelikatessKungen handlar dem direkt av producenter runtom i Europa.

Ni säljer mot provision och väljer därmed själva hur mycket pengar ni vill tjäna till skolresan. Hittills har över 25 000 resor bekostats på detta sätt.