Hyra campingutrustning

Att campa, bo i tält och laga mat på stormkök kan tyckas vara ett smart sätt att hålla kostnaderna nere på en skolresa. Slår man läger på allmän plats och undviker campingar kostar det ingenting.

Fast det bygger på att man har den utrustning man behöver. I en klass med uppemot 30 elever finns det kanske några som är vana vid att vara ute i skog och mark, som campat med sina föräldrar och som har eget tält, sovsäck, liggunderlag, vandringsryggsäck och spritkök, samt vandringskängor, vadarstövlar och lämpliga kläder. Men många har ingenting av det där och hur gör man då? Ska man köpa in utrustning och kläder till alla som saknar blir det kanske dyrare än en exotisk charterresa.

Det bästa är såklart om man kan låna. De som har campingutrustning använder den antagligen inte särskilt ofta och en klassresa är ju över på några dagar. Det mesta man behöver när man campar är dessutom ganska oömt. Exempelvis ett stormkök är byggt för att vara stöttåligt. Är man rimligt försiktig med grejerna kommer de kunna återlämnas i exakt samma skick som de var i en vecka tidigare.

Utnyttja era nätverk. Lärare och elever känner många människor tillsammans. Förutom släkt och vänner kan man höra med elever i andra klasser på skolan, men fattas det ändå saker går det att hyra. Både privatpersoner och företag hyr ut campingutrustning.

Får man blodad tand och tycker att campinglivet är fantastiskt kommer man säkert att vilja ha sina egna saker, men gäller det två nätters camping och sedan aldrig mer är det slöseri att samla på sig metspön och luftmadrasser som sedan ska ta plats i ett förråd under överskådlig tid. Måste ni ändå köpa kan ni kolla in begagnatmarknaden. Det finns nämligen gott om folk som gjort detta misstag, köpt in campinggrejer för att sedan upptäcka att de inte används. Och tänk på att ni inte behöver det allra senaste och snyggaste så att ni ser ut som fullfjädrade äventyrare, rätt storlek och funktion är mycket viktigare.

För det får ju inte kosta hur mycket som helst. Behöver ni ändå fylla på klasskassan kan ni starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Många skolklasser har betalat klassresan genom att sälja delikatesser. Testa om inte det skulle passa er också. Det kräver inga förkunskaper, ni bestämmer själva hur mycket ni ska sälja och ni tar inga ekonomiska risker.