Klassresa i Västerås

Västerås är kanske inte känt som en actionladdad semesterort, men det är det. Här ligger t ex Kokpunkten, Sveriges första actionbad, med åkattraktioner som Double Racer och Black River, klätteräventyret The Wall och Aqua Cinema, en filmupplevelse i Full HD i 340 grader, där man känner ljudvibrationerna genom vattnet. Äventyrsbad passar både tonåringar och yngre barn. Och äldre, även upp i pensionsåldern faktiskt.

Men det blir billigare om man är minderårig eftersom skolklasser får grupprabatt. Ni kan också välja att boka ett äventyrspaket med övernattning på Clarion Collection Hotel Etage och inträde både till Kokpunkten och till Prison Island, där ni bildar lag och tävlar i tekniska, taktiska och fysiska utmaningar i 31 fängelseceller eller låtsaskrigar i Lasergame.

Hoppa sedan vidare till Västerås trampolinpark Yoump där ni förutom att hoppa i vanliga trampoliner kan tävla mot varandra i en speciell variant av Dodgeball, med trampoliner på spelplanen. Öva volter i Airtrack eller Foampit där landningen sker i ett hav av skumgummi. Även på Yoump finns särskilda program för skolgrupper, med erfarna instruktörer som ser till att utmaningarna hamnar på precis rätt nivå för er.

På bowlinghallen Strike mitt i centrala Västerås kan ni tävla i biljard, shuffleboard och förstås även bowling. Dessutom finns det simulatorer för skytte, golf och multisport, och en stor och populär restaurang när ni tävlat klart.

Strax utanför Västerås finns Järnvägens Islandshästar, med turridning och andra actionfyllda aktiviteter. Man har också stor erfarenhet av att arrangera barnkalas, med ponnyridning, mat och lekar.

Om ni inte väljer att bo på Clarion Hotel med eller utan att utnyttja äventyrspaketet ovan finns det andra hotell. Eller bo på Nordic Camping, en mysig campingplats vid Mälaren med både stugor och tältplatser. Och bad, minigolf, boule och kubb, om ni orkar med fler aktiviteter.

Med ett billigare boende kan ni lägga mer pengar på upplevelser, men klasskassans storlek kanske också spelar in när ni väljer, och där finns ett trick – tjäna egna pengar! Det finns många sätt att göra det, men ett av de effektivaste är försäljning. Delikatesskungen har hjälpt skolklasser och föreningar att förverkliga sina drömresor ända sedan 1992 och har genom åren sett vad som funkar bäst. Låt dem hjälpa er också, så ska ni se att klassresan blir ett minne för livet oavsett om ni väljer att leka krig i Västerås, bada i varma källor på Island eller åka på lyxkryssning i Medelhavet.