På äventyr med klassen

På en skolresa kan man ladda batterierna genom att ligga på en strand eller åka och shoppa, precis som vilken semester som helst. Men många vill aktivera sig i naturen istället. För den gruppen finns Äventyrarna i Högbo Bruk några kilometer norr om Sandviken där de har en sportcentral med äventyrsbana.

På vintern kan ni hyra långfärdsskridskor eller skidor. Vill ni ha hjälp med vallning eller en kurs i skidteknik finns det också. På sommarhalvåret kan ni testa på rullskidor eller mountainbike. Även där finns möjlighet till teknikträning för att få ut så mycket som möjligt av sporten. Gillar ni vatten kan ni fiska, hyra kanoter och kajaker, eller simma längs en bana snitslad med bojar.

Mest spektakulärt är nog ändå äventyrsbanan, en hinderbana på hög höjd där man säkras upp med vajrar. Äventyrarnas instruktör går igenom säkerheten och finns sedan med under hela övningen. I anslutning till banan finns en koja med bord, bänkar, kamin och grill, även den på en svindlande höjd med en fantastisk utsikt.

Övernattning kan ske både i militärtält och inomhus, exempelvis på Gysinge Herrgård. Samma sak med maten, grilla över öppen eld eller trerätters i restaurangmiljö. Äventyrarna har färdiga paketresor, men kan också skräddarsy en skolresa efter era önskemål.

Det kan ju vara en prisfråga också. Ju längre resa och ju fler aktiviteter, desto dyrare blir det. Fast det går att samla ihop pengar till klassresan i förväg. Ett populärt sätt att få råd att resa på skolresa är att starta ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Ni säljer deras produkter där ni bor och så delar ni på vinsten.

Varorna det gäller är delikatesser som lufttorkad salami, ekologisk olivolja och prisbelönta cheddarostar, allihop i attraktiva presentförpackningar. Till er hjälp har ni DelikatessKungens försäljningsmaterial och app. Ni väljer själva om ni vill sälja till privatpersoner eller företag, på stan eller på nätet.

Ni väljer också hur mycket tid ni ska lägga på försäljningen. Ersättningen är provisionsbaserad, så varje delikatess ger en extra slant i klasskassan. Ju fler ni säljer, desto mer pengar till er, och säljer ni riktigt mycket får ni bonus också. Genom åren har tiotusentals skolklasser, idrottsklubbar och föreningar använt det här sättet för att finansiera sina resor. Många av dem har återkommit till DelikatessKungen år efter år när de märker hur lättförtjänta pengar det är. Att det dessutom är roligt att sälja gör det ännu bättre.