Kolmårdens djurpark

Tjäna pengar till skolresa och kom iväg till Kolmårdens djurpark. Sedan invigningen av parken 1965 så har Kolmårdens djurpark – som är belägen lite drygt 18 kilometer nordväst om Norrköping alldeles intill den norra stranden av Bråviken – varit en riktig publikmagnet som varje år har lockat hundratusentals besökare. Från att i början ha varit en renodlad djurpark så har man på senare år utvecklats till att mer vara en kombination av lika delar djurpark och nöjespark, vilket inte minst den nya attraktionen – en gondolbana som går under namnet Safari och som sedan 2011 har ersatt Safariparken och möjligheten att åka in bland djuren med bil – är ett exempel på. Andra sådana exempel på hur Kolmårdens djurpark mer och mer håller på att utvecklas mot att bli en nöjespark är Bamses Värld och leklandet Kulmården. Vi på bloggen Pengar skolresa tycker att Kolmårdens djurpark är ett helt perfekt resmål om ni sitter och planerar inför en kommande skolresa. Åk dit och ni kommer att få vara med om en skolresa som ni sent kommer att glömma.
640px-Kolmardenentre
Pengar skolresa – detta är Kolmårdens djurpark
Kolmårdens djurpark är som vi tidigare nämnde om en attraktion som varje år besöks av flera hundratusen besökare och därigenom har man skapat sig en position som ett av de allra främsta resmålen i vårt land. Med en total yta om hela 1,75 kvadratkilometer är parken Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i hela världen. En ganska positiv grej med Kolmårdens djurpark – i vart fall sett ur ett mer renodlat skolreseperspektiv – är att man har satsat väldigt mycket av sitt krut på att ta fram innehållsrika och skräddarsydda paketlösningar som är riktade mot just skolklasser i olika åldrar.

Pengar skolresa – kom iväg till Kolmårdens djurpark
Om ni jobbar med att tjäna pengar till skolresa men ännu inte har bestämt er för vart det är som ni vill åka iväg någonstans så kan det vara en god idé att ni tar er en lite närmare titt på vad Kolmårdens djurpark har att erbjuda just er och er grupp.