Sälen på sommaren

Sälen är ett populärt semestermål. I området finns sju vintersportanläggningar, Hundfjället, Stöten m fl. Vad som är mindre känt är Sälens dragningskraft på sommarhalvåret. Naturen i fjällen är lika slående vacker på sommaren som på vintern, och så slipper man kylan. En skolresa till Sälen kan man därför med fördel göra på sommaren.

Då finns det varken snö eller skidbackar, men gott om vandringsleder med olika svårighetsgrad. Platta, korta etapper för nybörjare, längre och mer kuperade för rutinerade vandrare. Vandringslederna är väl skyltade och längs vägen finns raststugor och vindskydd för välbehövliga pauser. Nästan alla kan vandra, bara man får ta det i sin takt.

Vill ni ha mer fart kan ni testa på mountainbike. I Lindvallen finns förutom cyklar att hyra flera cykelleder för den som vill prova fjällcykling. Underlagen är asfalt, grus och naturliga stigar. Vill ni trampa mindre kan ni ta liften upp och cykeln ner.

Bad och fiske är andra aktiviteter som definitivt funkar bättre på sommaren. Spön hyr ni på Lindvallens Fäbod där ni också köper fiskekort. Bad kräver inget tillstånd och det finns gott om lämpliga vattendrag. Vill ni inte blöta ner er kan ni istället hyra kajak eller kanadensare och paddla med eller utan guide.

En annan populär aktivitet för skolgrupper är höghöjdsbanan i Lindvallen. Med sele, hjälm och handskar kan ni klättra alldeles säkert med hjälp av banans instruktörer som alltid är närvarande.

Boendealternativen i Sälen är lika goda på sommaren som på vintern. Det finns lägenheter, hotell, stugor och vandrarhem. Alla möjligheter för alla plånböcker. Behöver ni pengar kan ni tjäna ihop dem tillsammans med DelikatessKungen. Sälj deras delikatesser mot provision där ni bor och låt försäljningen betala er skolresa, till Sälen eller någon annanstans.

Först tar ni upp beställningar genom att knacka dörr hos privatpersoner eller företag. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och app. Ni väljer själv när det är dags att avsluta försäljningen. Då skickas varorna hem till er kontaktperson. Därefter levererar ni dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Varken klassen eller kunderna behöver alltså ligga ute med pengar.

Delikatesserna är bl a lufttorkad salami, ekologisk olivolja och en prisbelönt cheddarost i två styrkor, en lagrad och en extra lagrad. Alla delikatesser levereras i snygga presentförpackningar och de går inte att köpa i butik. Det här är exklusiva produkter, väl utvalda för sin höga kvalitet.