Skolresa till Barnens ö

Adventura
Numera så kan man åka på skolresa till Barnens ö. Barnens ö är en mer eller mindre legendarisk institution som i drygt 100 år har betytt en möjlighet till några veckors sommarvistelse i den svenska skärgården för barn och ungdomar från Stockholm som annars inte haft en chans att ta sig utanför staden på sommarlovet. Det är stiftelsen Barnens Dag – som drivs av Stockholms stad – som har varit huvudman för den kolloverksamhet på Barnens ö som alltså har fungerat som en grönskande oas för tiotusentals barn och ungdomar från Stockholm. Kolloverksamheten pågår fortfarande men numera är inte detta den största näringen på Barnens ö. Idag håller man igång året runt och kan därför erbjuda möjligheter till konferenser och skolresor i skärgårdsmiljö.

Skolresa på Barnens ö
Barnens ö ligger i Väddö socken i Norrtälje kommun. Vi snackar med andra ord om ett område som är beläget i den norra delen av Stockholms skärgård, den del som går under namnet Roslagen. Om man ska vara riktigt petnoga så består Barnens ö – som alltså inte ska förknippas med romanen och filmen med samma namn – av ett sammanhållet område som de facto sträcker sig över ett flertal öar i den norra skärgården, närmare bestämt Lingslätö på södra delen av Väddö och angränsande delar av Granö och Salnö. Barnens ö gränsar i öster till Ålands hav och i väster till Bagghusfjärden. En skolresa till Barnens ö innehåller helt fantastiska naturupplevelser, spänning, äventyr och massor av härlig gemenskap. En sådan skolresa kan helt enkelt inte bli något annat än en fullständig succé.

Adventura på Barnens ö
Det begrepp som man använder sig av på Barnens ö när man talar om skolresa är Adventura. Detta är det skolresepaket som man har tillhands för att kunna erbjuda skolgrupper från både grundskolan och gymnasiet en vistelse på Barnens ö i form av en skolresa. Det är alltså ett upplägg som kan anpassas med tanke på elevernas ålder och kunnande. Adventura betyder äventyr och utmaningar. Under besöket på Barnens ö kommer ni att få genomföra flera aktiviteter som kräver mod, samarbete och laganda för att grejas. Vi snackar utmaningar på hög höjd, på vatten eller i mörker. Men ni måste samarbeta tajt för att klara av dem. Ni kan dock vara lugna eftersom massor av spänning och skratt utlovas. Kolla in den här länken för mer info om skolresa till Barnens ö.