Skolresa till Döviken

Döviken låter som en avslagen plats, men det är precis tvärtom. Det ligger i Jämtland och där ligger Zorbcenter som anordnar firmafester, svensexor, möhippor och inte minst skolresor. Namnet kommer av ordet zorb som är ett luftfyllt plastklot i vilket människor kan transporteras på ett fartfyllt men helt säkert sätt. Nedför backar, på vatten – zorben står emot allt.

Men zorbing är långtifrån den enda aktiviteten som erbjuds på Zorbcenter. Där finns också bad i Indalsälven eller badtunna, bastu, fiske, kanotpaddling, femkamp, bumperball mm. På kvällen grillar man och övernattning sker i militärtält, stugor eller fäbodar. Det finns färdiga ”skolpaket” på en eller flera dagar, men vill ni utforma vistelsen på något annat sätt finns goda möjligheter.


Bland tidigare gäster som lekt av sig vid Indalsälven finns t ex Holmen Skog, Vattenfall och Strix Television. Och snart får de kanske sällskap av er skolklass, som kan välja Zorbcenter för en hel skolresa eller som ett av flera stopp, det väljer ni helt fritt.

Eller kanske inte helt, det kan ju tänkas att ni har en budget att ta hänsyn till. Ett par dagar i Döviken är inte det dyraste man kan man göra, men det går inte att undvika att det kommer att kosta en slant. Vill ni vara säkra på att ha råd med denna utflykt samlar ni pengar till resan. Det finns massor av sätt, särskilt om ni har gott om tid. Ni kan jobba åt andra, t ex städa åt kommunen eller klippa gräsmattor. Eller göra något eget, som att anordna en loppis eller ett musikarrangemang.

Eller också väljer ni det bästa av två världar, att jobba ihop med ett företag som låter er utforma jobbet på era egna villkor. Det kan ni göra i ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. Ni säljer företagets delikatesser och får en andel av försäljningssumman. De står för varorna, marknadsföringsmaterialet och kunnandet. Ni utför själva arbetet genom att sälja på er egen ort, där ni har kontakterna och lokalkännedomen.

Delikatesserna det gäller är exempelvis cheddarost, olivolja och chokladpraliner. Allihop varor av högsta kvalitet som säljs i trevliga presentförpackningar. Hittills har över 25 000 grupper jobbat ihop med DelikatessKungen och många har återkommit för att tjäna pengar till nya skolresor, idrottsläger och cupresor.