Skolresa till Gotland

Ett populärt resmål att åka på skolresa till är Gotland. Varje år åker omkring 250.000 svenska grundskoleelever på skolresa. Gotland är ett av de resmål som sedan länge lockat många klasser från fastlandet.

Att åka på en skolresa med klassen är ett minne för livet. Ni i klassen kommer närmare varandra som en grupp tillsammans samtidigt som ni gör roliga aktiviteter som alla gillar. Gotland har mycket att erbjuda, det finns något för alla!

Även fast Gotland ligger en 3-timmars båtresa bort känns det lite som att man åker utomlands. Gotland är en perfekt ö att hyra cykel på för att utforska omgivningen, ön är nämligen helt platt vilket gör det enkelt att cykla runt på. På sommarkvällar kan ni avsluta på stranden runt en varm brasa med marshmallow i handen och kanske ta ett dopp i havet.

Några tips på saker att göra under skolresan till Gotland:

Visby: Bo nära havet och innanför ringmurarna. Visby har mycket att erbjuda. Muren är 3,44 km lång och det går bra att promenera runt den eller innanför den. Den välbevarade ringmuren började byggas på 1200-talet och färdigställdes på 1300-talet. Det finns en anledning varför Visby är ett av Sveriges mest välbesökta resmål.

Surfa: Ett riktig upplevelse för hela klassen – lära sig att surfa! Gotland är verkligen ett perfekt ställe att surfa på i norra Europa. Det är till och med en av norra Europas bästa platser för surfing. Gotland kan garantera rätt riktigt på vinden för surfing varje dag eftersom det finns 80 mil kust med 50 sandständer runtom ön. Tack vare läget mitt i Östersjön är dessutom vindarna alltid av bra kvalitet – starka och stabila.

Kneippbyn: Bara några kilometer söder om Visby ligger Kneippbyns populära Sommarland- & Vattenland. Här finns det 7 pooler, 18 vattenattraktioner, radiobilar, hoppslott, hoppslott, äventyrsgolf, berg- och dalbana och många andra nöjen. Om ni väljer att bo på Kneippbyn får ni fri entré under hela er vistelse. 

En skolresa till Gotland är prisvärt och enkelt för hela klassen!