Skolresa till New York

Att åka på skolresa till New York är inte alls så omöjligt som man kan tro när man hör detta resmål för en skolresa nämnas. Tvärtom är det faktiskt på det viset att det är fullt möjligt att åka till New York på en skolresa utan att det för den skull ska behöva kosta en halv förmögenhet att genomföra en sådan skolresa. Med tanke på att det numera finns ett antal så kallade lågprisbolag som bedriver flygtrafik över Atlanten så kan man komma iväg på en skolresa till New York för en mycket billig peng. En skolresa till New York kommer att ge er allihop ett helt gäng med helt fantastiska upplevelser och minnen som ni kan bära med er för resten av era liv. Bara tanken på att helt plötsligt få sätta sig på ett flygplan som tar er till USA:s allra största stad är fullständigt omtumlande.

Big Apple New York

The Big Apple
New York är inte bara en grymt stor stad – den totala folkmängden i storstadsområdet New York ligger på lite drygt 19 miljoner – utan även en stad som innehåller människor från i stort sett hela världen. Det är en formidabel smältdegel av nationaliteter, religioner och kulturer och New York utgör därför en stark lockelse på otroligt många människor. Staden besöks årligen av mer än 50 miljoner turister. New York är alltså en mycket omtyckt stad som många vill besöka. Staden går under flera smeknamn men de två vanligaste kärleksfulla omskrivningarna för New York är The Big Apple och The City That Never Sleeps.

Att göra i New York
Det är som ni nog förstår inte särskilt svårt att fylla en skolresa till New York med innehåll. Snarare så är det nog så att ni faktiskt får ta och sålla bland alla aktiviteter för att kunna hinna med det ni vill göra över huvudtaget. Frihetsgudinnan, Empire State Building, Times Square, FN-byggnaden och Central Park tillhör de givna sevärdheterna. Men det finns mycket mer att göra och upptäcka i New York. Ellis Island är en ö i New Yorks hamn vid mynningen av Hudsonfloden som numera är ett museum över invandringen till USA. Vid Ground Zero kan ni stå en lång stund och begrunda de fasansfulla skadeverkningarna av terrorattacken mot World Trade Center 2001. Men främst av allt kommer ni att bära med er minnena från er skolresa till New York som ett bevis för att människor från hela världen kan leva tillsammans sida vid sida.