Skolresa till Rättvik

Rättviksbacken är en skidanläggning i Rättvik, Dalarna, särskilt lämplig för ovana skidåkare eftersom den har många familjevänliga nedfarter, men här finns också en snowpark med hopp, rör, rails och andra utmaningar för snowboardentusiaster, liksom längdåkningsspår för den som hellre åker skidor på längden än på höjden. Här finns alltså något för alla.

Gemensamt för många skidanläggningar är att de ligger i träda på sommaren, men det gäller inte Rättviksbacken. Sommartid förvandlas längdskidspåren till vandrings- och cykelleder och skidbacken till två parallella sommarrodelbanor på 725 meter. Rodel kräver ju vanligtvis is, men här är rodlarna utrustade med hjul istället för medar. Minst lika kul, och så slipper man frysa också. Lägg till bad och bastuflotte på Siljan, levande fäbodar, paintball och en av Europas längsta gokartbanor i närområdet så inser man att Rättvik är den perfekta platsen för en klassresa.

Det har Rättviksbacken förstått och bjuder därför in skolklasser och andra grupper att tillbringa ett par fartfyllda dagar här. Ni bor i militärtält och har tillgång till fem toaletter, vedeldad bastu och kök med självhushåll och en samlingssal. I baspaketet ingår dessutom en paintballmatch, men beroende på era önskemål går det mesta att ordna – t ex guidad vandring, kanotpaddling på Siljan eller disco med en professionell DJ.

Känns militärtältande och egen matlagning för spartanskt går det att välja kost och logi på Stiftsgårdens lägergård eller på DalaWärdshus, som erbjuder boende i Hantverksbyn hotell, vilket innebär små, mysiga stugor med grästak. Helpension eller bara frukost, ni bestämmer.

Till Rättvik åker ni enklast tåg eller buss. Från Rättviks resecentrum kan ni bli hämtade i minibuss – allt går att ordna. Även pengar faktiskt! Många skolklasser har drygat ut klasskassan genom att inleda ett samarbete med Delikatesskungen. Ni får provision på allt ni säljer av deras cheddarost, salami, olivolja osv. Ju mer ni säljer, desto högre provision. Det här är lättsålda produkter av hög kvalitet och ni väljer själva hur ni ska gå tillväga, även om Delikatesskungen, som hållit på med den här verksamheten sedan 1992, gärna hjälper till med tips och råd.

Beställ ett kostnadsfritt säljpaket och ta reda på om inte detta skulle kunna vara något för er. Information om den lönsamma försäljningen och smakprover av dragerad lakrits och mandlar – kan det bli bättre?