Skolresa till Sörsjöns Äventyrspark

Ett par mil utanför Norrköping ligger Sörsjöns Äventyrspark öppen för alla mellan 3 och 99 år som gillar äventyr och att utmana sig själva. Ett klockrent mål för en skolresa eller kortare utflykt med klassen. Här finns 21 höghöjdsbanor från två meters höjd upp till tjugo. Cykla högt ovanför marken eller flyg i en 375 meter lång linbana över Sörsjön. Det låter farligt, men ni har säkerhetslinor och hjälmar på er. Dessutom får ni en genomgång av en instruktör när ni kommer, så det är helt säkert.

Vill ni inte bara ha adrenalinkickar av att klättra i höghöjdsbanorna finns det stillsammare aktiviteter. Ni kan bada eller åka kanot i Sörsjön, grilla eller vandra. Eller låt arrangören Äventyrsupplevelser sy ihop en klurig samarbetsövning som bygger gemenskap i gruppen och garanterat lockar till många skratt.

Om ni vill kan ni sova över i naturen, i militärtält eller i kåtor. Äventyrsupplevelser samarbetar även med flera konferensanläggningar och campingplatser ifall ni önskar någon annan form av boende. Fast det kan ju hänga på hur mycket pengar ni vill lägga på äventyret, vilket i sin tur kan bero på storleken på klasskassan. Har ni inte samlat ihop några pengar är det inte kört för det, men då är det hög tid att börja. Det finns massor av sätt för en skolklass att tjäna pengar. Ett av de säkraste är att sälja delikatesser. DelikatessKungen har samarbetat med skolor och idrottsklubbar i nästan 30 år. De tillhandahåller delikatesserna, ni säljer dem och så delar ni på vinsten.

Andra grupper som använt sig av den här metoden har finansierat hela skolresor och träningsläger genom denna försäljning, som inte bara är lönsam utan också ett lärorikt och roligt sätt att tjäna pengar, och så är ju ett gemensamt samarbetsprojekt ett bra sätt att stärka sammanhållningen i klassen.

Först tar ni upp beställningar genom att knacka dörr i er hemkommun eller starta en kampanj i sociala medier. När ni har sålt tillräckligt med chokladpraliner, cheddarost och salami skickar DelikatessKungen varorna till er. Ni levererar dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. På det sättet behöver varken ni eller kunderna lägga ut några pengar i förväg, kunderna får hem sina delikatesser och ni får råd att åka på äventyr med klassen.