Tivoli med klassen

Det finns en hel del resmål som kan vara intressanta när man skall besluta om destinationen för årets klassresa. Varför inte satsa på en riktig tivoliresa? Runt om i Europa finns ett flertal nöjesfält som man kan besöka för en relativt liten kostnad. Om man ser till att boka ett billigt och trivsamt boende, kan man kanske till och med ha råd att besöka flera olika nöjesfält under en och samma klassresa!

De största anläggningarna i Sverige är med all sannolikhet Liseberg, Gröna lund och skara sommarland. Därtill finns också en uppsjö mindre anläggningar som också kan vara intressanta för de som vill bege sig ut på äventyr. Om man vill till de större nöjesfälten kan en bussresa vara lämpligt att fundera över. Hyr man en buss till klassen kan man många gånger komma undan med en ganska låg resekostnad vilket möjliggör bättre logi och längre vistelse på vägar runt om i landet. För de som samlat ihop lite mer pengar till klassen, finns givetvis också möjlighet att lämna Sverige bakom sig för att se vad de stora nöjesfälten i Danmark, Italien, England eller Frankrike har att erbjuda! Med lite framförhållning och engagemang i att fylla på den, många gånger tomma, klasskassan öppnar sig en värld av möjligheter som kanske tidigare låg bortom alla rimliga och realistiska förväntningar! Om man har kommit fram till ett bra resmål eller upplägg för klassresan i god tid före avgång, har man större möjlighet att faktiskt också kunna uppnå de mål man har föresatt sig. Utan ett definierat mål kan det vara svårt för klassen att hålla igång arbetet med att samla in pengar vilket ofta innebär att man inte kommer dit man helst skulle vilja.

Delikatesskungen som partner

För de skolklasser, föreningar, organisationer och klubbar som vill dra in lite pengar, finns ett färdigt koncept som är enkelt och riskfritt. Det handlar om att sälja kvalitetsvaror till företag och privatpersoner i närområdet. Klassen lägger inte ut några pengar på inköp utan samlar in alla försäljares beställningslistor för att därefter införskaffa produkterna. Klassen behåller den marginal som utgör vinsten för den försäljning som utförts. Resten skickas till Delikatesskungen som betalning för de produkter som bytt hand. Ju fler enheter som säljs desto större vinst blir det för varje såld vara. Detta gör att klassen snabbare kan nå resultat.