Praktiska tips

Det första som man bör se till att göra så fort man har bestämt sig för att arrangera en skolresa någonstans är ju – som nog de allra flesta redan vet mycket väl – att snarast möjligt få ett vettigt svar på frågan om hur och var och inte minst när man kan tjäna pengar till denna skolresa. Frågan om hur ni ska kunna fixa pengar till skolresa och hur mycket denna satsning från er sida kan tänkas ge är nämligen väldigt fundamental och rent ut sagt otroligt viktig och avgörande för vart ni kan åka och hur länge som ni kan vara borta på ert äventyr. Det handlar de facto om en väldigt grannlaga insats från er sida för att kunna ro detta projekt i land. Men detta behöver inte alls betyda att det prompt måste vara tråkigt att tjäna pengar till skolresa. Nej, det är nog snarare precis tvärtom. Gör hela processen mot ert hägrande mål så skojig och utmanande som det bara går. Här ska ni få tre praktiska tips på hur ni kan entusiasmera hela gänget på skolan att verkligen lyfta sig själva minst ett par snäpp och dra in pengar till skolresa.

Barn4

Jobba målmedvetet

Låt oss leka med tanken att ni har bestämt er för att åka på skolresa till Malta för att studera den lilla medelhavsöns spännande historia. Beroende på hur många ni är som ska åka iväg på denna skolresa så kommer ni att behöva få ihop en ganska stor summa pengar till skolresa. Låt oss fortsätta att leka med tanken att det skulle kosta lite drygt 50 000 kronor för er att komma iväg på denna skolresa. Det kan vara väldigt lätt att stirra sig blind på denna ganska stora siffra. Men istället för att bli avskräckta och kanske börja tänka i banor som att ”Det är helt omöjligt för oss att få ihop så mycket pengar till skolresa” så kan ni istället tänka långsiktigt och jobba målmedvetet med siktet inställt på att nå fram till 50 000 kronor genom att sätta upp små delmål på vägen. Det kan till exempel vara mycket lättare att dela upp summan i exempelvis tio delar och sikta på att dra in 5 000 kronor åt gången. Det ska vara lätt att tjäna pengar till skolresa.

Tänk på uppföljningen

Om ni till exempel bestämmer er för att sälja Delikatesskungens salami så kommer ni ganska säkert att kunna sälja väldigt mycket eftersom dessa salamis är både goda och väldigt omtyckta av många. Ni kommer därför att kunna tjäna pengar till skolresa ganska enkelt. Men glöm för den sakens skull inte bort uppföljningen. Det är nämligen genom att prioritera uppföljningen som ni kanske kan sälja ännu fler salamis i nästa säljperiod och därmed tjäna ännu mer pengar till skolresa.

Ha kul

Till sist men inte minst så vill vi bara puffa för att ni ska se till att ha så kul ni bara kan medan ni gemensamt kämpar mot målet, er kommande skolresa. Ha kul! Det blir nämligen så mycket enklare och roligare om ni unnar er glädjen i att jobba tillsammans.