Att tänka på

Det finns mycket att tänka på när man som grupp har bestämt sig för att tjäna pengar till skolresa. Det är många beslut som ska tas och mycket av viktig information som man måste jaga reda på. Dessutom ska biljetter beställas, boende som ska ordnas och om det ska bära iväg utomlands på den där skolresan så är det av allra största vikt att ni ser till att ha giltiga pass allihop, för annars kan det ganska lätt bli väldigt tråkigt i en eventuell passkontroll. Ska ni ge er iväg till USA eller Ryssland eller andra länder utanför EU så måste ni dessutom se till att ha giltiga visum som ni söker i god tid innan avresan via det aktuella landets ambassad i Stockholm. När ni sedan har dragit igång er säljperiod så är det helt plötsligt andra faktorer som ni måste ta med i beräkningen och vi har därför samlat ihop några små men ändå väldigt viktiga saker som det kan vara bra att tänka på när ni är igång och säljer den produkt – till exempel Delikatesskungen – som ni har valt att sälja.

Grupp med människor

Det säljande leendet

En mycket bra sak att tänka på när ni är ute och säljer något för att kunna tjäna pengar till skolresa är att ni tar hjälp av det så kallade ”vinnande leendet”. Det är nämligen vetenskapligt bevisat att ett leende smittar av sig och om du möter kunden med ett leende på läpparna så kommer kunden att också börja le och du har hux flux tagit dig över den allra första barriären vilket i sin tur betyder att du är ett steg närmare att få sälja.

Sprid budskapet

Var mycket noga med att berätta för så många som möjligt om att ni säljer en bra och prisvärd produkt för att tjäna pengar till skolresa. Det är jätteviktigt med marknadsföring, det vill säga att ni sprider budskapet om vad det är ni säljer på alla tänkbara sätt som ni kan komma på. Skulle ni missa denna viktiga detalj så har ni i sanning missat er bästa chans att tjäna pengar till skolresa. Använd er av Facebook och andra sociala forum på nätet, knacka på varenda dörr i ert grannskap, sätt upp lappar på olika köpcentra, ring runt till alla ni känner, skicka SMS till den som inte svarar när ni ringer och se till så att era föräldrar raggar kunder på jobbet. Sprid budskapet så kommer ni att nå långt.

Värdet av uppmuntran

Under den pågående säljperioden så bör ni tänka på att ha regelbundna säljmöten i klassen eller gruppen när ni berättar för varann hur det går med försäljningen. Då kan ni hela tiden se till så att ingen halkar efter med säljandet eller börjar tappa modet. Värdet av uppmuntran kan inte tillräckligt ofta lyftas fram. Om ni tänker på detta så kommer ni allihop utan minsta tvekan att kunna göra ert allra bästa för att dra in pengar till skolresa.