Åk på skolresa till London

London

En gång i tiden för inte så länge sedan så var faktiskt London huvudstad för ett rike som sträckte sig över hela världen. Man talade på den tiden om London som huvudstaden i ”Imperiet där solen aldrig gick ner”. Det brittiska världsimperiets dagar är dock sedan länge förbi men detta till trots så fortsätter London att utöva ett mycket stort inflytande på kultur, finans, handel och politik både nationellt och internationellt. Staden utgör ett finansiellt världscentrum med ett inkomstindex som ligger skyhögt över genomsnittet i hela Europa. London grundades av romarna under kejsar Claudius i samband med invasionen av de brittiska öarna som inleddes år 43 e Kr. De romerska erövrarna behövde en hamnstad vid Themsen och lät därför bygga en befäst militärförläggning som snabbt växte till en liten stad som de kallade för Londinium. Staden London var därmed född. Idag är London en av världens största och allra mest livaktiga storstäder med en total folkmängd i det urbana storstadsområdet på cirka 15 miljoner invånare.

Skolresa till London
Pengar skolresa är ju en blogg som handlar om begreppet skolresa ur alla möjliga och omöjliga vinklar. Idag så skulle vi på Pengar skolresa vilja tipsa om London som ett mycket lämpligt och inte minst trevligt resmål. London är dessutom ett av de allra mest populära resmålen för skolklasser och andra grupper. Man kan flyga dit från Sverige för en mycket ringa kostnad tack vare alla de så kallade lågprisflygbolag som trafikerar London. En skolresa till London kommer att ge er allihop som åker dit ett minne för livet.

Sevärdheter i London
Det finns nästan hur mycket som helst att se och göra under en skolresa till London. Buckingham Palace och Towern får ni inte missa. Knalla över övergångsstället på Abbey Road som är världsberömt från konvolutet till Beatles skiva med samma namn. Vandra runt på Piccadilly Circus. Besök British Museum och missa inte att åka runt i det stora pariserhjulet The London Eye. Madame Tussauds vaxkabinett är ett måste när man är i London. Vandra genom Hyde Park och lyssna till alla talare i Speakers Corner. Det finns som ni nog märker mer att göra i London än vad ni kommer att hinna med under er skolresa dit. Vill ni ha mer info om skolresa till London så kan ni kolla in den här länken.