Klassresa till Öland

Öland är ett fantastiskt semesterparadis på sommaren. Det finns ingen anledning att planera en klassresa till södra Europa med dyra flygbiljetter när man kan ta bron eller färjan till Öland. Där finns sol, bad, god mat, glass i stora lass och actionfyllda aktiviteter.

Kanske har Borgholms Slottsruin någon konsert ni vill uppleva. Kolla också in några av alla de fornlämningar som finns över hela ön eller titta på sånt som verkligen gör Öland unikt, som öns fyrar Långe Jan och Långe Erik, eller spektakulära väderkvarnar öppna för besökare. Ölands Djur- och Nöjespark är ett annat populärt mål för turister på Öland, oavsett ålder.

Eller bara häng! Naturen på Öland gör det faktiskt onödigt både att uppsöka vilda djur eller storslagna byggnader, den är storslagen nog i sig själv. Hyr cyklar, åk från badstrand till badstrand och bara må bra. Eller ta en tur på någon av Ölands vandringsleder. Medhavd matsäck på Stora Alvaret spöar de flesta restauranger.

På Öland kan ni bo på camping, i tält, stugor, vandrarhem eller på hotell, men trots de många möjligheterna skadar det inte vara ute i god tid. Särskilt om ni ska dit under högsäsong för då är trycket hårt. Planering är A och O för en lyckad skolresa. Börja planeringen tidigt så finns alla chanser till en minnesrik upplevelse.

Första steget är kanske att skaffa en ordentlig reskassa. Skolklasser kan ju ha en begränsad budget. Om så är fallet är det bäst att göra något åt det. En möjlighet är att prova försäljningsarbete. Sälj DelikatessKungens varor mot provision och låt det bekosta klassresan. Det har lättsålda delikatesser, salami av hög kvalitet, en prisbelönt cheddarost och belgiska praliner. Ni väljer själva om ni ska sälja till privatpersoner eller företag där ni bor, i grannskapet eller på nätet, och för varje produkt ni säljer får ni lite mer pengar att röra er med på Öland.

När försäljningen är slutförd får ni hem varorna till er och levererar dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Förutom att det är ett lönsamt extraknäck är det kul och lärorikt. Ju bättre ni blir på att sälja desto mer lönsamt och roligt är det. Därför är det ingen slump att många skolklasser och idrottsklubbar återvänder till DelikatessKungen år efter år.