Museiresa till Göteborg

I Göteborg finns massor att göra för en skolklass på skolresa. Liseberg, Avenyn, Ullevi och allt det där, men det finns också många museer som kan passa. Då tänker jag inte på dammiga lokaler som visar frimärken eller gamla krukor från medeltiden utan mer actionfyllda museer. Här är några exempel:

Universeum

Universeum är ett vetenskapscentrum som rymmer allt från rymdresor till kemilabb, hajar och sengångare. Vill ni veta mer om artificiell intelligens, radarteknik och om hur mental träning påverkar kroppen är detta ett givet stopp.

Aeroseum

Som hörs på namnet har vi nu lämnat marken helt och hållet, i alla fall bildligt för en stor del av denna anläggning finns i ett underjordiskt bergrum på 22 000 kvadratmeter. På Aeroseum visas flygets historia, från starten fram till idag. Flygplan, helikoptrar och diverse flygande farkoster, civilt, militärt och polisiärt. Här finns allt som flyger eller har flugit.

Maritiman

Då rör vi oss ut på havet. Bokstavligt, Maritiman är Göteborgs flytande museum mitt i centrala stan. Klättra ner i en ubåt, kolla in styrbryggan på en jagare och besök havslabbet där ni får veta hur tunga stålfartyg kan flyta och allt ni vill veta om havsmiljön och livet till sjöss. Ta sedan en matpaus ombord på restaurang Matrosen.

Ska ni göra detta ordentligt kommer det krävas flera dagar, men det går fint för i Göteborg finns alla tänkbara övernattningsmöjligheter, från hotell till campingplatser och vandrarhem. Enda kruxet är väl att en längre skolresa i Göteborg kommer att kosta pengar.

Men även det har sin lösning – sälj delikatesser! DelikatessKungen har i tre decennier hjälpt grupper av unga att få råd till klassresor, idrottsläger och cupresor. De tillhandahåller varorna, ni säljer dem på er egen hemort, till företag eller genom att knacka dörr i era bostadsområden. Eller på nätet. När ni säljer DelikatessKungens produkter får varje försäljare en egen webbshop.

Varorna det gäller är lättsålda delikatesser av hög kvalitet, bl a lufttorkad salami, stark cheddarost och ekologisk olivolja. Gemensamt för samtliga är att de inte går att köpa i butik, de säljs bara av DelikatessKungen.

Först tar ni upp beställningar, och när ni känner er färdiga med det får ni hem alla varor varpå ni levererar dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. På det sättet behöver varken klassen eller kunderna ligga ute med pengar, och att sälja delikatesser är inte bara ekonomiskt säkert, det är kul också.