Nordens Ark

Nordens Ark hittar man i Hunnebostrand på västkusten norr om Uddevalla. Det är en djurpark som marknadsför sig som ”parken som gör skillnad”. Som namnet avslöjar handlar det om att bevara den biologiska mångfalden. Här bevaras utrotningshotade djur både med hjälp av räddningsarbete och forskning. Nordens Ark deltar även i olika projekt runtom i världen. Genom avel, uppfödning och utplantering av hotade arter värnar man om djur och natur.

Detta gör man också genom att öka folks förståelse för vår flora och fauna. Därför finns parken Nordens Ark som går att uppleva både med och utan guide. Här finns runt 80 arter. Insekter, fåglar, paddor och grodor, men också tigrar och leoparder. Vandra i Ekoparken och umgås med kor och får. I projektet Tidsresan får ni se hur landskapet har förändrats de senaste sextusen åren och ända in i framtiden.

Har er klass tänkt åka på utflykt och letar lämpliga resmål är detta ett givet stopp. Har ni särskilda önskemål om vad ni vill uppleva på Nordens Ark kan ni med fördel prata med bokningsavdelningen som är vana att boka in skolklasser och andra grupper på guidade turer, lägerskola och tigeraftnar.

När ni sett er nöjda på utfordringen av djuren blir ni antagligen hungriga själva. På Nordens Ark finns en restaurang med caféverksamhet där det serveras allt från fika till varmrätter. I parken går det att äta medhavd mat. Vill ni stanna mer än en dag kan ni bo på hotell eller i stuga på området.

För att komma till Nordens Ark kan ni t ex åka tåg och buss. Från Lysekil och Uddevalla har Västtrafik busstrafik hela vägen fram till entrén, utan byte. Åker ni med egna fordon finns gratis parkering.

Behöver ni fylla på klasskassan innan ni drar iväg på skolresa? I så fall kanske försäljningsarbete kan vara lösningen. Delikatesskungen har sedan 1992 hjälpt skolgrupper och idrottsklubbar att få råd med sina resor. Ni säljer deras produkter till grannar och vänner, på föräldrarnas jobb eller andra företag.

Och det är lättsålda varor som cheddarost, salami, ekologisk olivolja och handgjorda praliner. Alltihop av hög kvalitet och i trevliga presentförpackningar. När ni tagit upp beställningarna skickas varorna till er så att ni i lugn och ro kan leverera dem till kunderna. Sedan behåller ni er del av vinsten och kan åka iväg till Nordens Ark och hänga med tigrar.